Predsjednik Podgoričkog kluba i raniji predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i sekretar Podgoričkog kluba Ruždija Tuzović primili su 12. decembra 2019. u Podgorici visoke predstavnike Federacije univerzalnog mira (UPF) dr. Kacumija Ocuku (Katsumi Otsuka), predsjedavajućeg UPF za Evropu, Evroaziju i Srednji istok i Ganija Rošija (Gani Rroshi), predsjedavajućeg ogranka Federacije u Republici Albaniji.

Sastanak je bio prilika za nastavak uspostavljenog dijaloga na relaciji UPF – Podgorički klub, sa ciljem iznalaženja modaliteta za jačanje međusobnih odnosa, u funkciji ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Potvrđena je obostrana posvećenost stvaranju atmosfere mira i razumijevanja kroz dijalog na prostoru Zapadnog Balkana i naglašena neophodnost intenziviranja saranje kroz konkretne aktivnosti. Visoki predstavnici UPF iskoristili su priliku i da upoznaju predsjednika i članove Podgoričkog kluba sa Svjetskim samitom na temu "Mir, bezbjednost i ljudski razvoj", koji će biti organizovan u Seulu, u periodu od 2. do 8. februara 2020. godine. Prepoznajući prethodne aktivnosti Podgoričkog kluba, koje su u neposrednoj relaciji sa misijom i vizijom UPF-a, predsjedniku Vujanoviću je ovim povodom uručen i poziv za učešće na Samitu. 

Od svog osnivanja 2005. godine, UPF predstavlja kredibilnu organizaciju koja svoje potencijale teži valorizovati kroz realizaciju brojnih aktivnosti posvećenih afirmaciji dijaloga i mira. Projekti UPF-a za svoj krajnji cilj imaju pružanje doprinosa rješavanju otvorenih pitanja iz domena međuetničkih, međudržavnih i međureligijskih odnosa. Kao najznačajniju aktivnost UPF-a na prostoru Zapadnog Balkana treba istaći Samit mira, održan u periodu od 25. do 27. oktobra 2019. u Tirani.