Dana 1. marta 2020. godine održan je specijalni panel pod nazivom „Podgorički klub na KBF – Vizija Zapadnog Balkana 2030“. Panel je organizovan u sklopu 27. Kopaonik Business Foruma, koji se održava od 1. do 4. marta, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije.
 
Na panelu su govorili Filip Vujanović – predsjednik Podgoričkog kluba i predsjednik Crne Gore 2003-2018, Branko Crvenkovski – predsjednik Makedonije 2004-2009, Alfred Moisiu – predsjednik Albanije 2002-2007, Mladen Ivanić – član predsjedništva Bosne i Hercegovine 2014-2018, Mirko Cvetković – predsjednik Vlade Srbije 2008-2012 i Zlatko Lagumdžija – predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine 2001-2002. Panel je moderirao raniji ministar vanjskih poslova SCG i generalni sekretar RCC Goran Svilanović.
 
Panel je bio prilika da se predstave ključni razlozi formiranja i koncept djelovanja Podgoričkog kluba kroz "Novi narativ Zapadnog Balkana – Vizija 2030“. Prvi razlog je podrška evropskoj integraciji država Zapadnog Balkana. Podgorički klub joj je dao snažan doprinos regionalnom konferencijom u Sjevernoj Makedoniji, uz podršku njenih najviših zvaničnika i učešće predsjednika Steva Pendarovskog. Konferencija je uputila jasnu poruku neophodnosti početka  pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom. Drugi razlog formiranja Podgoričkog kluba je podrška efikasnijem povezivanju država Zapadnog Balkana u oblastima ekonomije, obrazovanja, kulture i nauke i istraživanja. Početkom aprila 2019. godine Podgorički klub je u saradnji sa Ministarstvom nauke Crne Gore organizovao Forum posvećen nauci i inovacijama u Ulcinju i dao vrijedan doprinos povezivanju Zapadnog Balkana u ovoj oblasti.
 
Panel je bio izuzetno dobro posjećen i izazvao je značajno interesovanje javnosti. Nakon izlaganja panelista otvoren je forum za diskusiju, pitanja i odgovore o aktuelnim pitanjima u regionu.