Ekonomski forum Bosne i Hercegovine 2020 održan je 5. marta 2020. godine u Sarajevu. Podgorički klub bio je jedan od specijalnih partnera Foruma. 
 
Članovi Podgoričkog kluba uzeli su učešće u panelu posvećenom ciljevima održivog razvoja i novom narativu za Zapadni Balkan 2030.
Na panelu su govorili Džefri Saks – specijalni savjetnik generalnog sekretara UN za ciljeve održivog razvoja, Filip Vujanović – predsjednik Podgoričkog kluba i predsjednik Crne Gore 2003-2018, Mirko Cvetković – predsjednik Vlade Srbije 2008-2012 i Fadil Novalić – aktuelni predsjednik Vlade Federacije BiH. Panel je moderirao predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine 2001-2002 Zlatko Lagumdžija.
 
Panel je bio prilika da se predstave dosadašnje aktivnosti Podgoričkog kluba u kontekstu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja iz Agende Ujedinjenih nacija 2030. Ukazano je da su regionalna saradnja i proces evropske integracije kao ključne oblasti djelovanja Podgoričkog kluba u saglasnosti sa ovim ciljevima. Konstatovano je i da Zapadni Balkan samo kroz zajedničko djelovanje i promjenu narativa može ostvariti ciljeve održivog razvoja na adekvatan način.