U organizaciji Federacije univerzalnog mira (UPF) u Seulu je održan Mirovni samit 2023.
 
Na četvrtom panelu koji se odnosio na Evropu i Srednji istok, učestvovali su članovi Podgoričkog kluba: bivši predsjednik Crne Gore i predsjednik Podgoričkog kluba Filip Vujanović, bivši predsjednik Albanije Alfred Moisiu, bivši predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i bivši predsjednik Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija. Pored članova Podgoričkog kluba, na ovom panelu učestvovali su predsjednik Vlade Kosova Aljbin Kurti, bivši predsjednik Srbije Boris Tadić i bivši ministar odbrane Austrije Verner Faslabend, dok je moderator bio ko-predsjedavajući UPF-a za Evropu i Srednji istok Žak Marion.
 
Na panelu su razmijenjena mišljenja o integraciji Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, neophodnosti rješavanja otvorenih pitanja u regionu mirnim putem i negativnim iskustvima iz bliske prošlosti, reperkusijama ruske agresije na Ukrajinu na Balkan i druga krizna područja u svijetu, kao i o pitanjima multilateralizma, bezbjednosti, demokratije, klimatskim promjenama i izazovima u digitalnom okruženju.
 
Učešće Podgoričkog kluba na Svjetskom samitu 2023 nastavak je uspješne saradnje sa Federacijom univerzalnog mira (UPF), ustanovljene potpisivanjem Memoranduma o saradnji, 21. novembra 2021. godine.