U organizaciji Saveza ekonomista Srbije, na Kopaoniku je, u periodu 5-7. mart 2023. godine održan 30. Kopaonik Business Forum. 
 
Na panelu "Mreža rješenja održivog razvoja za Zapadni Balkan", ispred Podgoričkog kluba učestvovali su Filip Vujanović, predsjednik Podgoričkog kluba i bivši predsjednik Crne Gore (2003-2018), Zlatko Lagumdžija, bivši predsjednik Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (2001-2002) i bivši predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković (2008-2012).
 
Panel je bio prilika za razmjenu mišljenja o Mreži rješenja održivog razvoja Zapadnog Balkana, koja predstavlja inovirani pristup analizi, praćenju rezultata i davanju preporuka donosiocima odluka u kontekstu ispunjavanja ciljeva održivog razvoja i Agende 2030, kao ključnih dokumenata Ujedinjenih nacija u suočavanju sa savremenim izazovima planete i čovječanstva. Konstatovano je da postojeći državni i regionalni mehanizmi nijesu pokazali dovoljnu efikasnost i proaktivnost u ispunjavanju ustanovljenih ciljeva, da ne postoji jasno ustanovljen i sinhronizovan evaluacioni, institucionalni, strateški i pravni okvir u državama Zapadnog Balkana koji definiše aktivnosti na ispunjavanju ciljeva održivog razvoja i Agende 2030 kao komplementarnih dokumenata usmjerenih ka poboljšanju života svakog pojedinca na planeti. U tom kontekstu, ukazano je na prednosti koje države Zapadnog Balkana i region u cjelini mogu imati u pogledu korišćenja ekspertize Mreže održivog razvoja u svim aktivnostima njenog djelovanja.
 
Pored članova Podgoričkog kluba, na panelu su učestvovale i Senida Mesi, bivša potpredsjednica Vlade Albanije i Fibi Kunduri (Phoebe Koundouri), profesorka na Atinskom ekonomskom univerzitetu i ko-predsjedavajuća Mreže rješenja održivog razvoja Evrope.