O ULCINJU

Ulcinj je najjužniji grad na crnogorskom primorju. Prirodni potencijal koji čine Velika plaža, uvala Valdanos, Šasko jezero, Rijeka Bojana i ostrvo Ada na njenom ušću, čini Ulcinj jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija.

Velika plaža, duga 13km, najduža je pješčana plaža na Jadranskom moru. Šasko jezero, tokom toplih dana postaje stanište velikog broja različitih ptica.

Ostrvo Ada Bojana, specifično po svom trouglastom obliku, sa dvije strane okružuje rijeka Bojana, a sa treće Jadransko more. Svojom pješčanom plažom, dugom 3km i veoma jakim vjetrovima, Ada Bojana popularna je kao destinacija za kitesurfing i windsurfing.

Valdanos, sa svojom jedinstvenom uvalom i zaleđem prepunim starih drveća masline, predstavlja pravi užitak ne samo za turiste, već i za stanovništvo Crne Gore.

Stari grad u Ulcinju je jedna od najstarijih arhitektonsko-urbanističkih cjelina na Jadranu. Čini ga tvrđava, sagrađena prije 2500 godina, koja se mijenjala tokom vijekova. Svojim vijugavim ulicama, danas prepunim kafea, restorana, galerija, hotela, Ulcinj čini jedinstvenim i privlačnim za mnoge turiste.

 

 

KAKO DO ULCINJA

AUTOMOBILOM

Ukoliko dolazite automobilom, neki od glavnih graničnih prelaza su sljedeći: Debeli brijeg, Jabuka, Dobrakovo, Vilusi, Šćepan Polje, Kula, Sukobin, Božaj.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Glavni željeznički pravac je Bar-Podgorica-Beograd. Kada stignete u Bar, put nastavljate ili autobusom ili automobilom.

AVIONOM

Putnički avio saobraćaj odvija se sa dva međunarodna aerodroma: Podgorica i Tivat. Aerodrom Golubovci (Podgorica) udaljen je 95km od Ulcinja. Aerodrom Tivat je udaljen 84km od Ulcinja.

BRODSKI SAOBRAĆAJ

Luke Bar, Budva, Kotor i Herceg Novi imaju status luka za međunarodni saobraćaj, a putnički feriboti redovno saobraćaju na linijama Bar-Bari i Bar-Ancona.

 
 

SMJEŠTAJ 

Osjetite mediteransko uživanje u nevjerovatno elegantnom i udobnom Holliday Villages Montenegro hotelu. Jednokrevetne i dvokrevetne sobe za goste nalaze se na tri različite lokacije, samo nekoliko minuta od zapanjujuće pješčane plaže. Svaka soba ima jedinstven ambijent i karakter, a sve imaju pogled na besprekorne bujne bašte sa lepršavim palmama i borovima.

Više informacija o hotelu i lokaciji možete pogledati na sljedećoj web stranici: https://karismaadriatic.com/Hotels-Resorts/Holiday-Villages-Montenegro/